Home>Familiens recepter

Opskrifter

Chokladtårta
Italienske Biscotti
Helles mumse chokoladekage
Satay Ayam (Kyllinge Satay)
Kladdkaka
Claras favorit squashkage
Lakseroulade
Karrysalat
..flere madlinks

Chokladtårta
3 st (1 st)

1kg Smör (300g)
1kg Mörk choklad (300g)
1kg Florsocker (300g)
16 Ägg (5st)
500g Mjöl (170g)

Vispa äggulor med florsockret.
Smält smöret och lägg i chokladen i smöret, så den får smälta. Häll i choklad/smöret i äggvispet.
Tillsätt siktat vetemjöl.
Vispa äggvitorna till löst skum (ej styvt), vänd ner i smeten.
Häll smeten i smord och mjölad eller ströad springform. (Jag brukar lägga smörpapper i springformen, så lossnar den lätt i botten)
Grädda i ugnen 180 grader i ca 18 min.

Jag brukar låta kakan svalna och sen frysa den. Den är lättast att ta ur formen när den är fryst,
Kakan är ju väldigt kladdig!
Servera direkt från kylen.

Lycka till!


Til toppen

Italienske Biscotti
(ca 30 stk.)

450 g mel
330 g sukker
1 spsk. bagepulver
1 æggeblomme
4 æg

Fyld
En pose mandler,(originale) ell. nødder, chokolade efter smag.

Ælt alt sammen, som til småkager. Tril fingertykke stænger, som trykkes lidt og bages 35-50 min midt i ovnen v 175* Skær dem ud i 2 cm kager og tør herefter kagerne i ovnen v150* i ca 30 min.til de er gyldne. Kagerne bliver først sprøde når de afkøles på bagerist. Kan holde flere uger ,hvis de ikke er spist inden !!!

Smask: Helle

Til toppen

Helles mumse chokoladekage

6 spk.kakao
250 g mel
300 g sukker
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
lidt havsalt
2 æg
150 g smeltet smør el kærgården.(ikke margarine)
2,5 dl vand

Glasur
3 spk kakao
200 g flormelis
2 spk.blødt smør
2 tsk kanel
ca. 0,5 dl varm mælk

Sigt de tørre dele sammen.Kom æg, smør og vand i og pisk med mixer. Bages på næst nederste rille ca. 35 min v 170*.

Kagen skal ikke bages for meget, den skal være lidt klæg i midten, så er den mums. Glasuren blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold. Kagen bliver kun bedre af at komme i fryseren, men den bliver altid spist med det samme.

Denne portion er til en mellem bradepande, hvis du bruger ovnens skal du lave dobbelt portion. Den bliver altid vellykket og er meget hurtig at lave. Min absolutte favorit for chokoladeelskere.

Til toppen

Satay Ayam (Kyllinge Satay) - Peter's Favorit!

Kyllinge Marinade
450 g kyllingebryst
2 tsk korianderfrø
½ tsk spidskommen
2 hvidløgsfed, grofthakkede
1 tsk ingefær, finthakket
1 tsk gurkemeje
4 små skalotteløg eller tilsvarende mængde rødløg eller gule løg
1 tsk salt
2 spsk sukker
2 spsk olie (ikke oliven)
20 pinde

Peanut Sauce
2 rød chili, finthakkede (tørrede eller friske)
2 hvidløgsfed, finthakkede
1 spsk citronsaft
1 tsk gurkemeje
2 spsk olie
4½ dl kokosmælk
2 spsk sukker
½ tsk salt
4 spsk knuste jordnødder (eller peanutbutter)

Marinade
Skær kødet i lange tynde strimler, ca. 10x1 cm.
Brug en stavblænder til at mixe koriander, spidskommen, hvidløg, ingefær, gurkemeje og skalotteløg. Rør salt, sukker og olie i. Bruges til at marinere kyllingekødet med.
Hviletid: 1 time i køleskab, men gerne længere tid.

Sauce
Blend chili, hvidløg og gurkemeje. Varm olien i en wok eller dyb stegepande og rør krydderpastaen i. Mængden af denne bestemmer styrken af saucen. Tilsæt kokosmælken, rør godt og bring i kog. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør hver gang. Lad det simre sagte i 3 minutter. Kan varmes op dagen efter.

Når kødet er marineret foldes hver strimmel sammen til en plissé og en pind stikkes igennem folderne, som når man syr. Steges på grill eller i hed ovn. Vendes af og til, til de er gennemstegte. Servéres sammen med saucen.

Til toppen

Satay
Kladdkaka

175° ca. 25 minutter
2 ägg
3 dl socker (vispa dessa till luftig mossa)
1.5 dl vetemöl
100 g smält smör
4 msk kakao (4 spsk)
1 tsk vaniljsocker
1 krydmått salt (1 knivspids)

Til toppen

Claras favorit squashkage
250 g squash
50 g nødder
75 g smør
2 æg
200 g sukker
250 g mel
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel

squash rives,nødder hakkes,smør smeltes, æg og sukker piskes hvidt.alle ingredienser blandes sammen.
bages 30-40 min v 200'*C

må også godt spises af voksne.

Til toppen

”Lakseroulade”
6 skiver røget laks
ca. 100 gram lakserester
1 hårdkokt æg
75 gr. flødeost
1 dl. creme fraiche 38%
2 spsk. hakket purløg
salt, peber, evt cayennepeber

Æg, lakserester, flødeost og creme fraiche blendes. Purløg tilsættes. Lakseskiver lægges taglagt på et stykke film. Fyldet fordeles jævnt ovenpå. Ved hjælp af filmen rulles laksen til en roulade. Lægges i fryser, tages op ca 1½ time før den skal bruges.

Rouladen skæres i skiver mens den stadig er frossen. Beregn 2 skiver pr.person. Limebåd, brød og evt. kold sovs og salat serveres til.

Forslag til “Kold sovs”
Rød rogn (tex. Stenbidsrov)
Cremefraiche 18% eller Cheasy fraiche 9%
Hakket purløg eller dill
Evt. lidt citronsaft/limesaft
Salt, peber

Bland det hele sammen forsigtigt.

Til toppen

Karrysalat
Ca ½ æg til hver (nedenstående portion er til 6 personer)
1 dl fløde
3 æg
mayonaise
salt
karry
½ løg
sherry eller anden væske til carry

Tag carry og mix med en smule sherry
Salt
Bland med mayonaise
Pisk flødeskum og bland i
Bland hakket løg i
Skær æg i skiver på begge leder og vend i(terninger)


Lillian

Til toppen

Til toppen

Kladdkaka

...flere links

dk-kogebogen.dk
studentermad.dk
opskrifter.dk
kokkebogen.dk
e-madopskrifter.dk


Til toppen